Kies uw regio

WensenAmbulance Gelderland bestaat 10 jaar

Het idee voor WensAmbulance Gelderland ontstond eind 2013 aan een keukentafel in Elburg. De oprichters hadden, zowel op hun werk als privé, ervaren dat ernstig zieke mensen ook de behoefte hebben om er nog een keer op uit te gaan. Na maanden van voorbereiding werd de toenmalige Stichting Veluwse Wens Ambulance in juni 2014 opgericht. De koffietafel bleef nog even dienst doen als ‘kantoor’ en de trainingen in en rond de ambulance werden onder de carport van de initiatiefnemer gehouden. In eerste instantie werden de wensritten gereden met een ambulance die we in bruikleen kregen van  de collega’s van Wens Ambulance Brabant.

Eigen lokatie en auto

In 2015 stapten we uit onze kinderschoenen en vonden we onderdak bij de oude apotheek in Elburg. En wat waren we trots toen we in januari 2015 onze eerste eigen ambulance mochten verwelkomen. Die moest nog wel buiten geparkeerd staan, dus dat was niet ideaal. Omdat we al veel wensaanvragen kregen ontstond  al snel de behoefte aan een tweede ambulance. Met behulp van sponsoren  kregen we dat voor elkaar en arriveerde eind 2015 onze tweede ambulance.
In 2016 kregen we de beschikking over onze huidige lokatie aan de Moerrasstraat in Elburg. Met behulp van vrijwilligers en sponsoren bouwden we de casco-ruimte om tot ‘eigen huis’ met een garage voor twee ambulances, een kantoorruimte, een gezellige koffietafel en een trainingsruimte.

 Dependance

Om Gelderland-Zuid beter te kunnen bedienen hebben we in eerste instantie een dependance  geopend in de voormalige brandweerkazerne in Dodewaard. Daarom kwam in 2017 ook onze derde gesponsorde ambulance goed van pas. Medio 2021 hebben we afscheid genomen van ons verblijf in Dodewaard en hebben we onze tweede uitvalsbasis in Opheusden geopend.

Naamsverandering

Na tien jaar en bijna 1200 wensritten hebben we onze naam veranderd van Veluwse Wens Ambulance naar WensAmbulance Gelderland. Dit omdat we niet alleen op de Veluwe wensvragers ophalen, maar dat in heel Gelderland en omstreken doen.

Met twee vestigingen, drie ambulances en honderden uitgevoerde wensritten zijn we zijn meer dan trots op wat we bereikt hebben. Zonder de hulp van vrijwilligers en sponsoren was dat niet gelukt. Bedankt!